Begrijp je emotie

Emoties
Begrijp je emotie
Loading
/

Leer je beter bewust te zijn van je emotie. Niet alleen begrijp je jezelf daardoor een stuk beter, je kunt jezelf daarna ook beter uitdrukken aan anderen. Hierdoor neemt de kans op meer begrip toe. Maar eerst: begin je met het begrijpen van je emotie.

In zeven stappen je emotie begrijpen

Deze podcast geeft je zeven stappen die inspireren tot meer emotionele verbinding met jezelf en wellicht anderen. Om de stappen te verduidelijken volg je in de podcast de ervaringen van mij en cliënt* Yuriko.

  • Benoem welke emotie je ervaart.
  • Stel jezelf daarna vijf keer de vraag “en wat zit er achter die emotie?”
  • Onderzoek of deze emotie past bij de gebeurtenis.
  • Ontdek welke behoeften er achter deze emotie schuilgaan.
  • Kies helpend gedrag om je behoefte te bevredigen.
  • Herhaal bovenstaande stappen zo geduldig mogelijk.
  • Nog 9.999 keer te gaan…

Beluisteren kan ook via Podimo

Luister je graag via de Podimo App? Probeer de Podimo App nu 30 dagen gratis.

Meer begrip over je emoties

Ben je gegrepen door het avontuur om je emoties te verkennen? Dan wil je misschien wel meer gidsen gebruiken. Luister bijvoorbeeld naar deze theoretische podcast ‘Groeien door emoties te voelen‘. Of de podcast ‘Vaker in jezelf praten‘. Trek dagelijks een inzichtkaartje en ‘Peins als een levenskunstenaar‘. Of maak een afspraak met een psycholoog.

Je kunt ook één van onderstaande boeken aanschaffen. Deze zijn ter inspiratie gebruikt bij het scheppen van deze podcast. Wanneer je op de links hieronder drukt, kom je via een affiliatie link uit bij Bol.com. Op deze manier sponsor je meteen Over Psychologie. Waarvoor onze dank.

* De cliënt Yuriko bestaat niet echt. In verband met privacy gebruik ik geen casussen uit mijn praktijk in blogs of podcasts. De personage Yuriko geeft een goed beeld van iemand in mijn praktijk die samen met mij haar emoties tijdens een conflict onderzoekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.