Groeien door emoties te voelen

Onderzoek je emoties
Een betere relatie met jezelf
Groeien door emoties te voelen
Loading
/

Emoties kunnen je overspoelen en van je stuk brengen. Wanneer je jouw emoties begrijpt, dan kunnen emoties ook belangrijke wegwijzers zijn. Zo wijzen primaire emoties je bijvoorbeeld naar meer zelfcompassie, persoonlijke ontwikkeling en eerlijke dialogen. Je kunt dus groeien door emoties te voelen.

In deze podcast ontmoet je opnieuw Klaasje en Brechje uit de Coronareeks van Over Psychologie. Net als jij ervaarden Klaasje en Brechje door de Coronamaatregelen allerlei emoties. Hun emoties worden in de podcast gebruikt als voorbeeld om primaire en secundaire emoties uit te leggen. Het onderscheid tussen de soorten emoties is taaie kost. Echt iets voor de liefhebbers van psychologie. Gelukkig maken Klaasje, Brechtje, Alfred en de gebruikte afbeeldingen de theorie lichter.

Leer je emoties te begrijpen

Ga er maar eens goed voor zitten, voor deze uitdaging om emoties zuiverder te observeren. Want in deze podcast hoor je:

  • Wat het nut van (complexe) emoties is
  • Hoe je helpende emoties kunt herkennen
  • Wat emoties onderzoeken opbrengt
  • Hoe je emoties kunt onderzoeken

Dankzij de theorie, voorbeelden en stimulatie tot oefening, leer je emoties beter te begrijpen. Zo kun je de relatie met jezelf en anderen verdiepen en verbeteren. Dat is een waardig vooruitzicht.

Groeien door je emoties te voelen

Nog meer groeien door emoties te voelen

Over Psychologie vind persoonlijke groei belangrijk. Daarom helpen we je om je emoties puur te voelen en te begrijpen. Wil je jouw gevoelens gebruiken in een eerlijk dialoog? Lees dan het artikel ‘Hoe te verbinden vanuit emoties?‘ nog eens door.

Sta je open voor nog meer inspiratie om te voelen? Houdt dan de reeks ‘Kunstzinnige psychologie‘ van Over Psychologie in de gaten. Schrijf je dus in voor onze nieuwsbrief.

Wil je nog de informatie in deze podcast over groeien door emoties te voelen nog eens tot je nemen? Deze podcast is tijdens het inspreken ook opgenomen met de camera op een mobiele telefoon. Kijk dus hieronder naar de video opname van de podcast. Luister je deze podcast graag via de Podimo App? Probeer de Podimo App nu 30 dagen gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.