Vaker in jezelf praten

Vaker met jezelf praten
Een betere relatie met jezelf
Vaker in jezelf praten
Loading
/

“Leer vooral om goed te luisteren naar de verschillende stemmen in jezelf”, hoor ik mezelf een cliënt adviseren. Tegelijkertijd hoor ik een stemmetje in mijzelf zeggen; “Goh, mevrouw de psycholoog, is dat geen vreemd advies?” Toch geef ik dit advies wel vaker aan mensen. Ik moedig mensen, inclusief mijzelf, aan om vaker in jezelf te praten. Waarom eigenlijk? En hoe dan? Daar gaat deze podcast vandaag over.

Een goed innerlijk dialoog met al jezelven

In deze podcast hoor je allereerst twee goede redenen om tegen jezelf te praten. Het leert je namelijk om te gaan met emoties (Leahy) en het versterkt je zelfbeeld (Korrelboom). Daarna hoor je in deze podcast ook hóe je nog beter naar jezelf luistert. Met vier oefeningen van (Leahy), verschillende oefeningen van Korrelboom, rollenspellen voor jou en jezelf, en meer.

Ga dus vaker in jezelf praten

Een goed gesprek begint met de juiste timing en setting. Maak dus een afspraak met jezelf om bij te kletsen of iets uit te praten. Gebruik het oefenmateriaal van deze podcast, of lees het artikel ‘Een goed gesprek met jezelven‘ nog eens na. Ben je hierna nieuwsgierig naar een betere relatie met jezelf? Lees dan ook ‘Jij als kunstenaar en kunstwerk‘.

Beluisteren kan ook via Podimo

Luister je graag via de Podimo App? Probeer de Podimo App nu 30 dagen gratis.

Je kunt ook één van de boeken hieronder lezen voor meer verdieping. Zodra je op één van de links klikt, kom je op Bol.com waar je het boek meteen kunt bestellen.

Inspiratie voor betere gesprekken met jezelf

Brown, B. (2012). De kracht van kwetsbaarheid. Heb de moed om niet perfect te willen zijn. Utrecht: Bruna Uitgevers B.V.

Hutsebaut, J., Nijssens, L. en Van Vessem, M. (2021). De kracht van mentaliseren. Amsterdam: Boom Uitgevers. Lees hier onze recensie van dit boek.

Johnson, S (2011). Houd me vast. Zeven gesprekken voor een hechte(re) en veilige relatie. Utrecht/Antwerpen: Kosmos Uitgevers B.V.

Korrelboom, K. (2011). Verbeter uw zelfbeeld in 7 stappen. Houten: Bohn Stafleu van Loghum.

Koster, F. en Van den Brink, E. (2015). Compassie in je leven. Mindfulness verdiepen met heartfulness. Amsterdam: Uitgeverij Boom. Lees hier onze recensie van dit boek.

Leahy, R. (2021). Luister niet altijd naar je gevoel. Amsterdam: Hogrefe Uitgevers. Lees hier onze recensie van dit boek.

Wiss, E. (2020). Socrates op sneakers. Filosofische gids voor het stellen van goede vragen. Amsterdam: Ambo Anthos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.