Langzaamaan lekker luilakken

Over Psychologie gaat de zomer in

Je leest de afwezigheidsblog van Over Psychologie. We publiceren momenteel niet. Want op dit moment zorgen wij drie zomerse maanden lang voor ons zorgsysteem. Door lekker te luilakken!

Sommige van ons hangen in de zon aan rotsblokken. Anderen zijn druk doende met het oogsten van groenten en fruit uit de grote moestuin. Of wij rijden in ons huis op wielen ergens in Europa. Je kunt er in ieder vanuit gaan dat we voluit leven. Om in de herfst wederom ons eigen psychologische lied aan je te zingen.

Lekker luilakken© Victor Hoogstad

In juni, juli en augustus lees je dus geen nieuwe artikelen en hoor je ook geen nieuwe podcasts van ons. Dat is toch helemaal niet van deze tijd? Precies! Dat is nu júist de bedoeling. Wij denken dat lekker luilakken heel belangrijk is. Hoewel sommigen in de westerse cultuur dat vergeten zijn. Daarom gaat Over Psychologie drie maanden even langzaamaan lekker leerrijk luilakken.

“In onze westerse cultuur zijn er eigenlijk weinig mensen met een overmatig ontwikkelt zorgsysteem.” (Koster en Van den Brink, 2015)

Verhogen van voorpret

Vergroot deze zomer je voorpret. Dankzij een lange stilte heb jij de tijd om je te verheugen op de artikelen en blogs die gaan komen in de herfst van 2023. Later dit jaar lees je nog meer hoe psychologie en tuinieren zijn verbonden. En luister je naar podcasts over meer grip op jouw geluk dankzij levenskunst en relatietherapie. Dat vooruitzicht zal je voorpret vast verhogen.

Tegelijkertijd met jullie voorpret verhogen wij onze eigen voorpret. We nemen de tijd om ons zorgsysteem te stimuleren. Zo publiceren we vanaf de herfst weer volop inspirerende blogs en podcasts over psychologie.

“Het zorgsysteem (red. het derde emotieregulatiesysteem naast het gevaarsysteem en jaagsysteem) heeft geen speciale trigger en krijgt ruimte wanneer ‘niets hoeft’. Bij zoogdieren richt het zich op innerlijke en sociale verbondenheid, harmonie en welzijn. De aandacht is open, niets moet, er is ruimte voor nieuwe mogelijkheden en creativiteit.” (Koster en Van den Brink, 2015)

Vergroot je napret

Uitstel verhoogt je voorpret én het vergroot je napret. Luister onderweg naar je vakantiebestemming de 44 podcasts nog eens terug. Lees vervolgens de 135 eerdere blogs opnieuw vanuit je hangmat. Dit vergroot de napret van het eerder gepubliceerde werk van Over Psychologie.

Krijg je hierdoor zin in de komende artikelen van Over Psychologie? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht zodra de eerste artikelen en podcasts weer live gaan.

Meer lezen over lekker luilakken?

Wil je meer lezen over psychologie en (ont)spanning? Lees dan Rusten is nutteloos of Mind the mindset of Anders voelen tijdens sabbatical nog eens op Over Psychologie. Of bestel onderstaand boek via Bol.coms affiliatie link dat je leert compassievol te leven.

Koster, F. en Van den Brink, E. (2015). Compassie in je leven. Mindfulness verdiepen met heartfulness. Amsterdam: Uitgeverij Boom

Voor nu wensen wij van Over Psychologie je een ontspannen zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.