Warme langdurige relaties

(Levens)kunst en therapie
(Levens)kunst en therapie
Warme langdurige relaties
Loading
/

Langdurige relaties kennen warme tijden en wat koelere periodes. Sommige koelere periodes zijn zelfs kil en koud te noemen. Wanneer we uit zo’n koufront komen, dan is het verleidelijk jezelf te verliezen in de lentekolder. Maar als de vorst terugkeert, dan is het spannend of jong groen het overleefd. Hoe leg je duurzame, warme, langdurige relaties aan in de lente?

In deze podcast wordt je een paar minuten meegenomen in de metafoor van de relatie die na een winterslaap weer ontwaakt. Bij deze de uitnodiging om eerst naar de podcast te luisteren. Om later de onderstaande reflectievragen aan jezelf te stellen.

Een warme langdurige relatie

Reflectievragen na het luisteren van de podcast

Je hebt zojuist geluisterd naar de korte podcast. Hierin stond de tuin in een winterslaap als metafoor voor een koelere periode in je langdurige relatie. Neem een dagboek, journal, of ander schrijfgerei en beantwoord voor jezelf onderstaande vragen. Dat kan door je antwoorden te tekenen, fotograferen, schilderen, te omschrijven of er een collage van te maken.

  • Wanneer je luistert naar de podcast en je jezelf de tuin voorstelt in de winter, welke tuin zie je dan voor je? Wat zegt dat over jouw langdurige relaties?
  • Welke kleuren domineren? Wat voor geluiden klinken er in de tuin? Welke geuren ruik je? Wat zegt dat over je relaties?
  • Hoe heeft de herfst met alle neerslag en stormen deze wintertuin beïnvloed? Wat zegt dat over jouw duurzame relatie?
  • En wat uit deze wintertuin wil je opruimen? Welke knoppen worden zichtbaar? Wat voor planten zijn groen gebleven en bloeien zelfs in deze wintertuin? Wat zegt dat over je warme relaties?
  • Welke zaadjes en bollen wil je planten in deze tuin? En welke planten wil je uitgraven, splitsen of verzetten? Wat zegt dat over jouw liefdesrelatie?
  • Welke stap zet je nu in jouw relaties? Op welke grond doe je dat?

Het vuur in jouw langdurige relaties

Je kunt het vuur in jouw langdurige relatie zelf opstoken. Zuurstof, hout en vooral warmte geven. Een vuurtje heeft aandacht nodig. Er valt steeds iets te poken. Lees daarom nog meer over de tuin als metafoor voor relaties. Of gun jezelf in de lente een paar consulten bij een relatietherapeut die je warme relatie op laat bloeien.

Beluister via Podimo

Beluister je onze podcasts graag via de Podimo App? Probeer deze Podimo App dan 30 dagen gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.