Familieproblemen Deel II

Familieproblemen Podcast
(Schoon)Familieproblemen
Familieproblemen Deel II
Loading
/

Wanneer tegenpolen elkaar aantrekken, dan kan het zomaar zijn dat jij verschilt van je partner en dat je partner verschilt met je familie. Omgaan met verschillen is lastig voor mensen. Daarom zullen er soms momenten zijn dat jouw partner en jouw familie niet goed met elkaar overweg kunnen. Jij staat er dan tussenin. Dat is een onprettige situatie. Hoe kun jij problemen tussen je partner en familie een beetje handig oplossen? Zodat jouw familie uiteindelijk je partner als een sierlijke zwaan ontvangt.

Problemen tussen je partner en familie oplossen?

Veel relatieproblemen verkleinen door een goed gesprek. Bij problemen tussen je partner en je familie gaat het zelfs om vele goede gesprekken. Uiteraard met de mensen die hun problemen uiten. Maar ook met de mensen die de problemen helpen oplossen.

  • Neem zelf verantwoordelijkheid tot een goed gesprek
  • Een goed gesprek begint met luisteren
  • Luister naar familieleden die hun stem verheffen
  • Hoor ook familieleden die stil zijn

Hoe los je familieproblemen op?

Is jouw vriend een vreemde eend in jouw families bijt? Dan wil je deze informatie vast vaker tot je nemen. Want informatie herhalen helpt jou om je gedrag te veranderen. Daarom biedt Over Psychologie.nl deze podcast ook aan als naslagwerk om te lezen. Je leest “Jouw vriend als vreemde eend” online of in paperback. In “10 jaar Gewoonweg gelukkig” lees je de hele serie Familieproblemen I tot en met VI. Mooi voor in je boekenkast of op de salontafel.

Luister je de podcast liever terug terwijl de kern in een powerpoint voorbij schuift? Check dan het YouTube kanaal van Over Psychologie. Binnenkort verschijnen er vele podcasts, YouTube filmpjes en artikelen over relaties met familieleden. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets meer over psychologie.

Wil je nog meer informatie over hoe je het beste omgaat met ruziënde gezinsleden? Lees dan ook hoe je balanceert, mentaliseert en met compassie jouw familie constructief vergeeft.

Luister je graag via de Podimo App? Probeer de Podimo App nu 30 dagen gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.