Familieproblemen Deel I

Familieproblemen Podcast
(Schoon)Familieproblemen
Familieproblemen Deel I
Loading
/

Hoe groot is jouw familie? Begin eens te rekenen met het aantal gezinsleden van jouw gezin van herkomst. Tel daar de gezinsleden van jouw huidige gezin bij op. Vergeet ook je schoonfamilie niet. En uiteraard de gezinnen van herkomst van je ouders en schoonouders. Misschien hebben zelfs jouw kinderen al een gezin. Tel die dan ook mee. Op welk getal kom je dan uit? Best groot zo’n familie!

Kunnen al die mensen het even goed vinden met elkaar? Of zijn er in jouw familie wat mensen die samenklitten of mensen die elkaar liever ontlopen? Je bent niet de enige die soms wat familieperikelen opmerkt. Soms geven deze perikelen zelfs spanning op de partnerrelatie. Voorkom dat jullie elkaar kwijtraken door problemen in de familie. En leer dankzij relationele contextuele psychologie om partij te kiezen voor al je dierbaren.

Hoe kies je partij voor heel je familie?

Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe doe je dat? Partij kiezen voor meerdere mensen die je lief zijn? Dát legt Over Psychologie je haarfijn uit in deze podcast. Gelukkig helpt psychologie je een eindje op weg.

  • Praat met je partner over de verwachtingen van jullie familie
  • Begrijp hoe jouw familie liefde toont
  • Bekijk familieproblemen van verschillende kanten

Hoe om te gaan met ruziënde gezinsleden?

Wil je nog meer informatie over hoe je het beste omgaat met ruziënde gezinsleden? Lees dan ook het artikel over het mentaliseren van gezinsleden. Of leer op Over Psychologie hoe Ubuntu je helpt. Hoe je beste en met compassie lastige gezinsleden vergeeft. En hoe je balanceert in familierelaties.

Bestel jouw eigen exemplaar van “10 jaar Gewoonweg gelukkig” van Over Psychologie. Daarin staat de serie Familieproblemen I tot en met VI gedrukt. Mooi voor in je boekenkast of op de salontafel.

Binnenkort verschijnen er vele podcasts en artikelen over relaties met familieleden. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets meer over psychologie.

Beluisteren kan ook via Podimo

Luister je graag via de Podimo App? Probeer de Podimo App nu 30 dagen gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.