Gelukkiger omdat ik vergeef

Gelukkig omdat ik vergeef
Een betere relatie met jezelf
Gelukkiger omdat ik vergeef
Loading
/

Op een doodgewone dinsdag, zoals vele andere dinsdagen, ontdekte ik de krachtige spiraal van vergeven. Die dag zorgde mijn vergeving aan mijn vriendin, voor vergeving ván en áán mijn moeder. Beter worden in vergeving zorgde voor meer volwassen relaties, verbinding en minder spanning. Ik ben gelukkiger omdat ik vergeef. Dus waarvoor zou ik níet vergeven?

Waardoor word je gelukkiger als je vergeeft?

Ben je nieuwsgierig hoe geluk en vergeven met elkaar samenhangen? Dan heeft Over Psychologie het antwoord voor je. Hoe mensen gelukkiger worden als zij vergeven is namelijk onderzocht door Kluwer. Je leest haar bevindingen en theorie in “Waarom zou ik jóu vergeven?” Onderaan dat artikel vind je ook de bijbehorende podcast.

Beluister via Podimo

Luister je onze podcasts graag via de Podimo App? Probeer dan de Podimo App nu 30 dagen gratis.

Gelukkiger omdat ik vergeef

Ben je nieuwsgierig naar een persoonlijke ervaring? Luister dan naar déze podcast. Want hierin vertel ik je mijn eigen ervaring op een doodgewone dinsdag. Toen ik ontdekte dat ik gelukkiger werd omdat ik vergeef.

  • Vergeven stimuleert vergeven.
  • Het is fijn om bewust te zijn van eigen gedrag.
  • Vergeven inspireert een dialoog en verandert de relatie.
Wil je iemand vergeven?

Soms vergeef ik niets

Het luchtte mij die dinsdag op om al het kleine leed van de hele dag los te laten via vergeving. Daarmee leerde ik hoe fijn vergeving was. Is vergeven nu mijn nieuwe mode? Zeker niet. Maanden na mijn ontdekking, vergeef ik soms helemaal níets!

Zo lees je in “Helemaal zelf gedacht” hoe mijn onbaatzuchtigheid ook grenzen kent. En in “Jouw zwijgen schittert” lees je waarom sommige mensen het beter vinden om jezelf zwijgend af te sluiten. Vergeven is een keuze en soms ben ik gelukkiger omdat ik vergeef.

Vergeven als experiment

Over Psychologie moedigt je aan om te levensvaardigheden te ontwikkelen. Hoe meer vaardigheden je traint, hoe meer vrijheid je krijgt bij het kiezen van jouw gedrag. Of jij wel of niet kiest voor vergeven, is aan jou. Je kunt het uitproberen en jouw ervaring delen in de reacties hieronder. Wat heb je te verliezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.