Waarom wil je iemand vergeven?

Wil je iemand vergeven
Een betere relatie met jezelf
Waarom wil je iemand vergeven?
Loading
/

Er zijn goede redenen om niet te vergeven, net zoals er goede redenen zijn om wél te vergeven. Eigenlijk is het niet de vraag of je gaat vergeven. Een betere vraag is wíe je vergeeft. Want vooral het soort relatie dat je hebt met de ander bepaalt of vergeven wel of geen goed idee is. Is je vertrouwen beschadigd, ben je pijn gedaan of onrechtvaardig behandeld en wil je iemand vergeven? Dan legt Over Psychologie uit hoe je vergeving aan kunt pakken.

Wanneer wil je iemand eigenlijk vergeven?

Wanneer jou onrecht is aangedaan, dan sta je uiteindelijk voor de moeilijke vraag of je dit wel of niet vergeeft. Tijd zal je vast en zeker helpen bij het antwoord op die vraag. Naast tijd kun je ook gebruik maken van kennis. Gelukkig helpt de psychologie over vergeven je een eindje op weg. In deze podcast van Over Psychologie luister je naar deze overwegingen.

  • Iemand vergeven dat doe je samen
  • Vergeven is ook een psychologisch proces
  • Welke redenen maakt vergeving lastig
  • Waarom vergeven goed is voor jou
  • Wanneer wil je iemand vergeven voor je eigen welzijn
  • Hoe vergeven en compassie samenhangen

Vergeven is een werkwoord

Iemand die jou pijn deed vergeven dat heeft training nodig. Want vergeven is een werkwoord. En werkwoorden betekenen over het algemeen dat er werk aan de winkel is. Vergeven gebeurt niet vanzelf. Je zult hier wat voor moeten trainen, net zoals iedere andere vaardigheid. Dus…oefenen, oefenen, en nog meer oefenen.

Train je bewustwording over vergeven door deze podcast meerdere keren terug te luisteren. Of lees het na in “Waarom zou ik jóu vegeven?” van Over Psychologie. Binnenkort presenteert Over Psychologie ook nog meer podcasts over vergeven. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om deze artikelen niet te missen.

Bekijk vergeven in een grotere context. En begrijp dat vergeven samenhangt met goede relaties scheppen. Je kunt om beter te worden in vergeven dus een uitstapje maken naar het scheppen van mooie relaties. Of door meer te lezen over ubuntu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.