Over platonische vriendschap

Hoe vriendschappen je ontwikkeling stimuleert
OverPsychologie
Over platonische vriendschap
Loading
/

Dit is een korte podcast met allerlei weetjes en wist-je-datjes over platonische vriendschappen. Vriendschap dus met de sekse waar je ook op valt. Wist je bijvoorbeeld dat vriendschappen je ontwikkeling stimuleert?

Allereerst hoor je hoe mensen hun vrienden kiezen. En dat mannen en vrouwen vrienden verschillend selecteren. Daarna luister je naar de overeenkomsten en verschillen tussen vriendschappen en liefdesrelaties. Vervolgens hoor je welke aantrekkingskracht het vaakste voorkomt in vriendschap. Tenslotte ontdek je wat je leert van vriendschappen met de sekse waarop je valt. Want vriendschappen stimuleren ontwikkeling. Dat is interessant.

Vriendschappen stimuleren ontwikkeling

Over Psychologie leerde dat vriendschappen ontwikkeling stimuleren. Voornamelijk vriendschap met de sekse waar je op valt.

  • De ervaringen in vriendschap onthoud je
  • Die vriendschap bepaalt je beeld over anderen
  • En de vriendschap leert je hoe mensen met jou omgaan
  • Dat alles bereidt jou voor op romantische relaties

Stimuleer ook je vriendschap en je ontwikkeling

Wil je meer aandacht voor jouw vriendschappen? Bestel dan de inzichtkaarten over vriendschappen. En wil je jezelf ook verder ontwikkelen? Denk dan nog meer na over liefdesrelaties. Je kunt ook dankzij online trainingen leren omgaan met verschillen tussen jou en andere mensen.

Leer dankzij de vriendschappen van Max, Sabine en Karel

Ben je nieuwsgierig geworden naar de andere artikelen over vriendschap? Op Over Psychologie vind je maar liefst vier anderen artikelen. Vijf interviews werden gebundeld in ‘Platonische troost- of hoofdprijs‘. En van drie interviews werd een portret gemaakt. Één portret van Max, een tweede portret van Sabine en als derde een portret van Karel.

Over Psychologie sprak met Max, Sabine en Karel over hun platonische vriendschappen. Zij leerde veel over zichzelf en anderen dankzij deze vriendschappen. Zo leerde Sabine van Ben een verschil te bespreken “Hij zoende mij en dat verbaasde me … Ik vroeg: ‘Wat wil je, want je overvalt me wel.'” En Karel leerde meer naarmate hij ouder werd. “Ik denk dat het voor jongere mannen moeilijker is om een vriendschap te hebben dan voor oudere mannen.” Bij Max leerde Mirella als interviewer. “In een vriendschap met de andere sekse, zorg er dan voor dat je niet ingaat op subtiele en subjectieve toespelingen die over seks gaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.