Verbinding, geen macht

(Schoon)Familieproblemen
(Schoon)Familieproblemen
Verbinding, geen macht
Loading
/

Jongeren en volwassen botsen soms met elkaar. Hoe voorkom je strijd? Door verbinding, geen macht. Met een beetje hulp van ‘De nieuwe autoriteit‘ en ‘Mentaliseren‘ vinden jullie balans tussen autoriteit en autonomie in relatie met elkaar.

Leer dankzij dit audiofragment meer over:

 • De twee gezichten van liefde.
 • Het liefdevolle gezicht van autoriteit.
 • De drie schalen van waakzame zorg.
 • Methodes van waakzame zorg.
 • Vier manieren om in te grijpen bij onveiligheid.
 • De invloed van jongeren op vrijheid of aanwezigheid.
 • Je eigen psyche onderzoeken.
 • Een beeld vormen van de psyche van de ander.
 • Jouw reactie geven aan de ander.
 • Vele kansen.

“Andere mensen en de onvoorspelbaarheid van relaties maken ons soms onzeker. Om je autonoom te verbinden aan anderen, dien je eerst jezelf te leren kennen. … Een goede balans helpt jullie om samen de hobbels op de levensweg te nemen.”

Beluister via Podimo

Luister je onze podcasts graag via de Podimo App? Probeer dan de Podimo App 30 dagen gratis.

Meer verbinding, geen macht

In dit audiofragment hoor je kernachtig tips die gebaseerd zijn op ‘De nieuwe autoriteit‘ en ‘Mentaliseren‘. Misschien zoek je na deze inspiratie meer diepgang en uitleg. Kijk in dat geval naar de literatuur uit dit artikel door op onderstaande affiliatie links te klikken. Daarmee sponsor je in één klap deze website.

Je kunt ook het online artikel “Hoe verondersteld denken relaties met adolescenten verandert” bestellen. Dat artikel zit in het pakket online artikelen “Familie en schoonfamilie“ van relatietherapeut Mirella Brok.

Op Over Psychologie lees je vele artikelen over autonomie in verbinding. Zoals “Afstand in de liefde“, “Balans in je relaties brengen” en “Mentaliseren, kun je dat eten?”. En uiteraard het eerste deel van dit tweeluik “O! Ontwikkelen jongeren en volwassenen zo?!“, waarin je leert hoe het spanningsveld tussen jongeren en ouderen ontstaat.

3 comments Add yours
 1. Mooi! Ik ben mezelf aan het inlezen over geweldloze communicatie. In novem neem ik deel aan het congres Aan de slag met verbindend gezag. Leuk om hier eens samen over te sparren misschien. Merk sowieso dat ik steeds meer de systemische kant op ga in de praktijk. Maar vind dat tegelijkertijd ook spannend, omdat ik de cgt zo gewend ben/was. Misschien heb je nog andere titels van boeken of artikelen waarvan je zegt jaaa die moet je lezen? 🙂

  1. Wat goed om van je te lezen dat je als mede vakidioot jezelf ook blijft ontwikkelen in psychologie. De boeken die ik gebruikte voor het artikel, heb ik bij de bronnen staan. Ben je opzoek naar literatuur over geweldloze communicatie, of systemisch werk?

   1. Haha ik wilde meteen typen beide.. ik heb nog een stapeltje leesvoer liggen over opstellingen. Maar heb dus binnenkort ook een congres waar ik wat literatuur over mag lezen ter voorbereiding. Heel leuk om eens te sparren en in jouw boekenkast te kijken ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.