Singles bij een relatietherapeut

Podcast Verdraag ongewenst single zijn
OverPsychologie
Singles bij een relatietherapeut
Loading
/

In de praktijk van de relatietherapeut komen ook alleenstaanden voor een gesprek. Zowel mannen als vrouwen. Van jonge twintigers tot oudere volwassenen in de 60. De singles bij een relatietherapeut spreken over hun leven, gedachtes en gevoelens. Luister in deze podcast mee wat zij zoeken én vinden in relatietherapie.

Wat doen singles bij een relatietherapeut?

Een relatietherapeut werkt toch aan relaties? Wat doet een alleenstaande dan op de bank van de relatietherapeut? Het klopt dat relatietherapeuten gespecialiseerd zijn in relationele psychologie. Onder dat specialisme hoort ook het psychologische verlangen naar een relatie. En uiteraard het verwerken van een voorbije relatie. Want soms zijn we een tijdje alleen in het leven.

Singles die in relatietherapie gaan, hebben de moed om te kijken naar hun aandeel in relaties. Meestal willen zij bij een relatietherapeut één van onderstaande doelen bereiken:

Nog meer onverwachte verhalen bij de relatietherapeut

Singles zijn niet de enige onverwachte klanten in relatietherapie. Over Psychologie ontdekte eerder al een nieuwe trend. Zo zijn er steeds meer jongeren die naar relatietherapie gaan. Niet alleen omdat zij ontevreden zijn over hun relatie. Ze komen ook om te voorkómen dat ze ontevreden worden. In het artikel ‘Een andere mindset bij tijdige relatietherapie‘ lees je wat Over Psychologie hierover ontdekte. Je kunt je ook luisteren naar ‘Steeds vaker tijdig in relatietherapie‘, de bijbehorende podcast.

Relatietherapeuten ontmoeten zelfs mensen die aan de relatie met zichzelf willen werken. Bijvoorbeeld omdat zij een pornoverslaving willen verslaan. Juist meer zin in seks wensen. Of omdat zij hun inlevingsvermogen willen verbeteren.

Wil jij ook de relatie met jezelf of anderen verbeteren? Blijf dan lezen over psychologie. Vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Of bestel de inzichtkaarten.

Beluisteren kan ook via Podimo

Luister je graag via de Podimo App? Probeer de Podimo App nu 30 dagen gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.