Selma, Mirella en de koekjestrommel

Relatietherapeuten over vriendschap
In gesprek over psychologie
Selma, Mirella en de koekjestrommel
Loading
/

Vriendschap is belangrijk in het leven. Daarom ook in therapie. Selma en ik geven zowel in ons leven als onze therapie bewust aandacht aan vriendschap. Samen staan we stil bij de vele facetten van vriendschap in ons privé leven én in ons werk met cliënten. Hoe denken wij als relatietherapeuten over vriendschap?

Vriendschap van verschillende kanten bekeken

Voor Selma en mij staat een oranje koekjestrommel met daarin 17 verschillende vouwblaadjes. Op ieder vouwblaadje staat één stelling over vriendschap. Één voor een trekken we een stelling. Om daarna een aantal minuten te twijfelen of wij het met de stelling eens zijn. In totaal mijmeren we over acht stellingen, waaronder de volgende;

  • Ik heb nooit liefdesverdriet gehad om vriendschap
  • Vriendschap tussen mannen, vriendschap tussen vrouwen; dat is hetzelfde
  • Ik raak soms bevriend met mijn cliënten
  • Vriendschap met niet-mensen is mogelijk

We spreken open als persoon en professional. In het gesprek maken we steeds de link naar onze praktijk voor relatie- en gezinstherapie. Uiteraard zonder de vertrouwelijkheid van onze cliënten te schaden. Om daarna weer terug te gaan naar onze persoonlijke ervaringen en observaties.

Hoe denken relatietherapeuten over vriendschap?

Ben je nieuwsgierig wat een relatietherapeut denkt over vriendschap? Of naar de andere stellingen waar we over twijfelen? Luister dan naar deze eerste podcast van Selma, Mirella en de koekjestrommel. Kun je niet wachten tot deel twee uitkomt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Over Psychologie. Dan ontvang je bericht als het volgende deel online komt.

Zelf meer mijmeren over vriendschap

Over Psychologie biedt je meerdere mogelijkheden om na te denken over het onderwerp vriendschap. Bijvoorbeeld met de artikelenreeks en podcasts over bevriend zijn met iemand van het gender waar je op valt. Met de recensie van en de ervaring met het ‘Zelfdenkboek‘. De meeste artikelen over relaties kun je ook toepassen op je vriendschap. Bijvoorbeeld het artikel ‘Vergeven en spreken over klein leed‘ en ‘Balans in je relaties brengen‘.

Beluister via Podimo

Luister je onze podcasts graag via de Podimo App? Probeer dan de Podimo App nu 30 dagen gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.