Wat staat er tussen jou en je partner?

Afstand tussen jou en je partner
Communiceren met je lief
Wat staat er tussen jou en je partner?
Loading
/

Er zijn vijf soorten obstakels die de afstand tussen jou en je partner vergroten. Sommige van die belemmeringen zijn vooral erg lastig. Daar zou je misschien het liefste snel vanaf willen. Andere versperringen horen eigenlijk gewoon bij het leven. Deze kun je vast accepteren. Er zijn zelfs hindernissen die je leuk vindt. Ook al zorgen ze voor afstand tussen jou en je lief, je ziet daar voordeel van in.

Vijf obstakels tussen jou en je partner

In deze podcast hoor je over verschillende obstakels in je relatie. Deze zie je in het plaatje hieronder. Aan het begin van de audio opname van het artikel sta je stil bij de frustratie die hier soms bij hoort. Op het einde kun je aan de hand van een visualisatie voordelen ontdekken van de hindernissen in je relatie.

In de afstand tussen mensen in de afstand
In de afstand tussen mensen leeft veel

Je zult dankzij deze podcast beseffen hoeveel er leeft tussen jij en je partner. Doordat je met een helicopterview kijkt naar de afstand tussen jullie, zie je hoe complex jullie relationele omgeving is. Nadat je de moeilijkheid aanvaard, kun je deze tackelen. Want er zitten voordelen aan een beetje afstand in je relatie.

Hoe neem je de juiste afstand tot je partner?

Balanceren tussen voldoende afstand en nabijheid is één van de belangrijkste thema’s in relatietherapie. Vandaar dat relatietherapeuten hier vaak met je over spreken. Zoals Sue Johnson in haar bestseller ‘Houd me vast‘ en Piet Weisfelt in zijn prachtige en inspirerende boek ‘Hoe heb ik je lief‘.

Uiteraard schrijft en spreekt Over Psychologie in verschillende artikelen over de kunst van autonomie en intimiteit. Lees bijvoorbeeld ‘Intimiteit tussen individuen‘ en ‘Van afstand naar nabijheid en terug‘.

Ben je klaar met lezen en wil je liever aan de slag? Investeer dan in de online training ‘De ander en ik‘. Niets schept passend afstand zoals het accepteren van elkaars verschillen. Laat de training hier nu nét over gaan.

Beluister via Podimo

Luister je onze podcasts graag via de Podimo App? Probeer dan de Podimo App nu 30 dagen gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.