Hoe migreren vrouwen in Zuid-Europa?

Podcast over migratie in Zuid-Europa
In gesprek over psychologie
Hoe migreren vrouwen in Zuid-Europa?
Loading
/

“Ons allereerste bezoek aan Braga was aan het rode kruis. Daar waren twee mensen die heel bevlogen waren in wat ze deden voor migranten. De migranten waren nieuwkomers die via Turkije naar Griekenland waren doorgestuurd naar Portugal. De andere vrijwilligers van dit project hebben voor de Corona uitbraak Athene en Turkije bezocht. Dus het was wel heel toevallig dat tijdens ons eerste bezoek in Braga de mensen vertelde; nou deze vluchtelingen komen oorspronkelijk via Turkije, zijn doorgestuurd naar Griekenland en die kwamen dan naar Portugal.”

Hoe kan ik iets begrijpen van migratie, als ik bijna heel mijn leven in Brabant woon? Ik ondervind migratie niet aan den lijven. Dus mijn enige houvast is te spreken met mensen met meer ervaring. Mijn collega Ivonne heeft meer ervaring met migratie. Doordat zij als vrijwilliger werkt met geëmigreerde vrouwen. Zij is onlangs ook op studiereis geweest om meer te leren over de migratie ideeën in Portugal en Spanje. Hopelijk kan ik dankzij de verhalen van Ivonne indirect meer begrijpen van een betere migratie. Want vooralsnog weet ik nog niet veel over migratie. En al helemaal niet over de migratie in Zuid-Europa.

Migratie in Zuid-Europa

Laat Ivonne je meenemen op haar studiereis naar Portugal en Catalonië. Luister mee naar deze podcast. We kunnen niet allemaal lijfelijk aanwezig tijdens de studiereizen. Gelukkig kan Ivonne ons bijscholen. Want Europese samenwerking en kennisoverdracht kunnen namelijk nét dat verschil maken. Vooral bij een betere migratie van vrouwen. Welke observaties over geëmigreerde vrouwen deed Ivonne tijdens haar studiereis? Hieronder lees je alvast een sneakpreview. Dan weet je al iets minder niet over migratie.

  • Het belang van investeren in de toekomst
  • Meer leren door gezamenlijk te doen
  • Het belang van het sociale aspect voor de gehele bevolking
  • Verschillende behoeften volgens Maslow

Nog meer over psychologie

Wil je meer lezen over de behoeften volgens Maslow? Verdiep al lezend in het artikel “De kracht van samen eten” op onze site.

Maatschappelijke betrokkenheid en ontwikkeling zijn slechts twee onderwerpen binnen de psychologie. Wil je nog meer podcasts beluisteren over psychologie? Luister dan naar de podcasts over familieproblemen. Binnenkort publiceert Over Psychologie podcasts over sabbatical, vertrouwen en nog veel meer. Mis geen enkele podcast meer en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Beluisteren kan ook via Podimo

Luister je graag via de Podimo App? Probeer de Podimo App nu 30 dagen gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.