Letterlijke levenskunst

Letterlijke levenslessen
(Levens)kunst en therapie
Letterlijke levenskunst
Loading
/

Maak letterlijk levenskunst van je levenslessen –
Het is menselijk om inzichten te vergeten tijdens emotionele situaties. Met de kracht van herhaling, vergroot je de kans dat je jouw inzicht vasthoudt. Herhalen is leuker wanneer je jouw levenslessen creatief verbeeldt.

Houd je inzichten vast

Hoe verbeeld je jouw inzichten? Door letterlijk levenskunst te maken. Dat gaat eenvoudig met onderstaand stappenplan.

  • Probeer allereerst je inzicht in een mantra te vangen dat voor jou de kern raakt.
  • Herhaal daarna je inzicht als een mantra.
  • Maak vervolgens je inzicht zichtbaar en tastbaar in een kunstwerk.

Is dit stappenplan te kort door de bocht voor jou? Luister dan naar de bijgevoegde podcast. Dat kan ook via de Podimo App. Probeer de Podimo App 30 dagen gratis.

© Mirella Brok

Kunstzinnig herinneren

Creëer heuse levenskunst van je inzichten. Door jouw inzicht te verbeelden, gebruik je andere zintuigen en een ander hersengebied dan wanneer je inzicht slechts terloops invalt. Door extra tijd te investeren in jouw inzicht en het tegelijkertijd scherper en mooier te maken, neemt de kans op herinnering wellicht toe.

  • Verscherp daarom je inzicht.
  • Vóel hierdoor je inzicht ook.
  • Stimuleer zo andere hersengebieden.
Verbeeld je levenslessen en verander je gedrag.

© Mirella Brok

Kun je wel wat inspiratie gebruiken bij het maken van je kunstwerk? Lees dan de eerdere publicaties ‘Helemaal zelf gedacht‘ en ‘Op avontuur in eigen gedachten‘ over ‘Zelfdenkboek‘. Of bestel verdiepende literatuur met een druk op de links hieronder. Door via deze link te bestellen bij Bol.com sponsor je meteen onze gratis website.

Bronnen over letterlijke levenskunst maken

Onderstaande boeken geven meer achtergrond informatie over kunstzinnige psychologie. Laat je leiden naar letterlijke levenskunst met de hulp van onderstaande boeken. Je bestelt ze door op onderstaande affiliate link te klikken.

  • Hoefsloot, R.F. (2022). Kunstzinnig Dynamisch Coachen. Een methodiek om creatief en kunstzinnig te werken aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. Breda: De kleine tiki
  • Hoefsloot, R.F. (2022). Meditatief Boetseren. Kunstzinnig en creatief werken aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. Breda: De kleine tiki
  • Duintjer, M. & Visser, M. (2021). Zelfdenkboek. Zelf filosoferen en schrijven over liefde en vriendschap. Utrecht: Uitgeverij Ten Have.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.