Veilig en vrij jezelf zijn

Communiceren met je lief
Communiceren met je lief
Veilig en vrij jezelf zijn
Loading
/

Weet jij wie je bent? Dan weet je wat je denkt en wat je ervaart. Je bent je bewust van jezelf en wat er bij jou speelt. Voor sommigen is jezelf kennen en jezelf zijn erg vanzelfsprekend. Anderen vinden het moeilijk om te weten wie ze zijn. Vooral als zij met anderen zijn. Dat is jammer.

Ten eerste kost het veel energie als je niet weet wie je bent. Doordat je steeds afstemt op de ander en jezelf negeert. Dat is doodvermoeiend. Ten tweede is het jammer voor de relatie. Voor een relatie heb je minimaal twee mensen nodig. Als je niet echt aanwezig bent, is er dan wel een relatie? Ten derde liggen problemen in de relatie balans op de loer. Wanneer je niet jezelf bent, gaat dat ook ten koste van je relatie.

Drie goede redenen dus om jezelf te kennen en te zijn. Weet wie je bent in de relatie met de ander.

Hoe blijf je jezelf bij anderen?

In deze podcast ‘Veilig, vrij en autonoom’ luister je naar een oefening over jezelf zijn. Je hoort ook achtergrond informatie over autonomie en het belang daarvan. De oefening in de podcast bestaat uit verschillende stappen. Hieronder lees je de belangrijkste.

  • Weet wie je níet bent
  • Verzamel je antwoorden zodat je oprecht onderzoek kunt doen
  • Onderzoek wie je bent aan de hand van geluksmomenten en onafhankelijkheid

Nóg vaker jezelf zijn

Je onderzoekt je leven lang wie je bent. Dat komt doordat je steeds groeit. Stel jezelf daarom geregeld de vraag ‘Wie ben ik”. Je kunt hiervoor deze podcast meerdere keren luisteren. Ben je eenmaal een beetje getraind in jezelf zijn bij anderen? Neem dan de volgende stap en leer je steeds beter uitdrukken. De podcast ‘Beter praten met je partner‘ leert je hoe. Ook de online training ‘De ander en ik‘ helpt je daarbij.

Beluisteren kan ook via Podimo

Luister je graag via de Podimo App? Probeer de Podimo App nu 30 dagen gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.