Familieproblemen VI

Podcast familieproblemen III en IV
(Schoon)Familieproblemen
Familieproblemen VI
Loading
/

Er is er maar één zoals jij. Dat is niet alleen waar voor jou, maar voor al je familieleden. Inclusief de leden van je schoonfamilie. Dat jullie anders zijn dat is een gegeven. Leer om goed genoeg te zijn zoals jezelf bent, bij je schoonfamilie. En laat op jou beurt ook jouw schoonfamilie goed genoeg zijn zoals zij zijn. Hoe kun je dat verschil positief bekijken?

Waarom jezelf zijn meer dan genoeg is

Het is meer dan genoeg om jezelf te zijn. Toch is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sommige mensen hebben daar een beetje training bij nodig. Gelukkig oefent Over Psychologie graag en geduldig met je mee. Leer te voelen dat jezelf zijn meer dan genoeg is.

  • Ontdek dat het soms begint met de ander te accepteren zoals die is
  • Leer jezelf te zijn door te experimenteren
  • Praat mild en liefdevol over verschil tussen mensen

Steeds weer oefenen jezelf te zijn bij schoonfamilie

Met vertrouwen jezelf kunnen zijn, dat leer je niet in één dag. Vooral wanneer anderen je het gevoel geven dat je jezelf aan moet passen, omdat je niet goed genoeg bent. Er zit niets anders op dan oefenen, experimenteren, evalueren en jezelf moed inspreken. Gelukkig hoef je dat niet alleen te doen. Daarom biedt Over Psychologie deze informatie ook aan als YouTube presentatie en artikel. Je leest het artikel online of in je eigen paperback.

Zelfafbakening…kun je dat eten?

In de podcast wordt het begrip zelfafbakening deels uitgelegd. Zelfafbakening is een lastig begrip uit de ingewikkelde contextuele theorie. Wil je meer begrijpen over het begrip ‘zelfafbakening’? Dan is het boek “Tussen mensen” een echte aanrader om te lezen. Uit de recensie van Over Psychologie: “Tussen mensen zorgt ervoor dat je een gevoel krijgt bij theorie. Zo leer je als lezer anders denken over relaties tussen jezelf en je (schoon)ouders of (schoon)kinderen.”

Je kunt ook het online artikel “Voor intimiteit is autonomie nodig” lezen. Dat geeft je nog meer tools om jezelf te zijn in relatie met anderen.

Beluisteren kan ook via Podimo

Luister je graag via de Podimo App? Probeer de Podimo App nu 30 dagen gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.