Meer ruimte innemen in je relatie

Meer ruimte innemen in je relatie
Communiceren met je lief
Meer ruimte innemen in je relatie
Loading
/

Wanneer je te veel of te weinig afstand in je relaties ervaart, dan kan dat onprettig voelen. Een liefdesrelatie ademt nu eenmaal het beste als afstand en nabijheid elkaar steeds afwisselen. Misschien is dit niet vanzelfsprekend voor jou. Leer dan meer ruimte innemen in je relatie. Of niet natuurlijk.

Wil jij meer ruimte innemen in je relatie?

Wat een goede vraag om mee te beginnen. Wil je dat? Vraag dát jezelf als eerste. Kom je erachter dat je nu niet zoveel ruimte wilt? Dan leer je in deze podcast ook om dat gewoon te ervaren. Wens je wél meer ruimte en dus meer afstand? Ook dat leer je in deze podcast.

  • Leer wanneer je deze oefening kunt doen
  • Luister naar de theorie achter deze oefening
  • Kies of je de afstand verdraagt of dat je de afstand verandert.

Als volwassene kun je leren om gepaste ruimte te nemen. Ruimte voor jezelf. En ruimte voor de ander. Een automatisch patroon vertragen, kán je nieuwe informatie geven. Daarna kun je een andere keuze maken. Zo verandert je gedrag.

Meer leren over afstand in relaties

In deze serie over afstand kun je nog meer lezen en luisteren. ‘Afstand in relaties afwisselen‘ en ‘Afstand is liefdevind je vast ook interessant. Ben je op zoek naar nog meer oefeningen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Over Psychologie en ontvang een mail als er nieuwe artikelen over psychologie zijn.

Ruimte innemen voor jezelf is een belangrijke vaardigheide om te leren. Niet voor niets hebben veel liefdestherapeuten daar aandacht voor. Hierover schreef Lindsay Gibson in ‘Emotioneel onafhankelijk‘. Over Psychologie las het boek alvast voor je.

Ben je kláár met lezen en wil je liever aan de slag? Bestel dan de online training ‘De ander en ik‘. Niets geeft zoveel lucht en ruimte als het accepteren van elkaars verschillen. Laat de training hier nu nét over gaan.

Oefenen met meer ruimte innemen in je relatie

Beluister via Podimo

Luister je onze podcasts graag via de Podimo App? Probeer dan de Podimo App nu 30 dagen gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.