Zelfbeeld in relaties

Het prinsessen zelfbeeld
Een betere relatie met jezelf
Zelfbeeld in relaties
Loading
/

Liefde begint met een goed zelfbeeld. Tegelijkertijd wordt je zelfbeeld gemaakt door anderen. Voornamelijk je familie en je (ex)partner. Daarom kun je ook stellen dat liefde begint bij anderen. Echter … de relatie met anderen heeft weer invloed op jouw zelfbeeld. Zo is de cirkel weer rond.

Er is een relatie tussen het zelfbeeld en het beeld dat anderen van je hebben. Wil je hier meer over horen? Dan ben je bij deze podcast “Jouw zelfbeeld in relaties” aan het juiste adres.

Allerlei beelden scheppen liefde

In deze korte podcast hoor je over de relatie tussen zelfbeeld en het beeld dat anderen van je hebben. De volgende onderwerpen komen langs:

  • Hoe anderen óók jouw zelfbeeld scheppen
  • Dat er positieve en negatieve zelfbeelden er zijn
  • Wat het verschil is tussen deze beelden
  • Hoe een zelfbeeld je liefdesrelatie beïnvloed

Kennis biedt een mogelijkheid tot verandering. Leer dus meer over de relatie tussen je zelfbeeld en het beeld over jou volgens anderen. Krijg zo meer grip op je liefdesleven.

Verbeter jouw zelfbeeld in relaties verder

Vind jij jezelf een prinses? Dan zullen je gedachten, gevoelens en je gedrag vast ook vaak hoffelijk zijn. De kans neemt toe dat anderen je ook koninklijk behandelen. Daarom is het fijn om een goed zelfbeeld te hebben. Het werkt als een positieve spiraal.

Vrees je na het luisteren van deze podcast dat je een negatief zelfbeeld hebt? Geen nood. Je kunt een positief zelfbeeld trainen en psychologie helpt je daarbij. Lees dus vooral deze artikelen over zelfontwikkeling. Of bestel inspirerende inzichtkaarten voor betere relaties met anderen én jezelf. Je kunt ook een gesprek inplannen met een gespecialiseerde relatietherapeut.

Beluisteren kan ook via Podimo

Luister je graag via de Podimo App? Probeer de Podimo App nu 30 dagen gratis.

Nog meer Over Psychologie

Mis geen enkel artikel of podcast meer en schrijf je in voor de nieuwsbrief van Over Psychologie. Vergeet je ten slotte niet te abonneren op ons YouTube kanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.